Noord-Brabant zoekt kantoorpand

07-08-2017     |     Branchenieuws     |     625 keer bekeken
Energiebesparing-2023-energiezuinig-kantoor-energielabel-ledverlichting_bron=power-light.nl-1

De provincie Noord-Brabant is op zoek naar zestig kantoorgebouwen die ze wil ondersteunen bij het maken van een energiebeheerplan. De provincie biedt hiervoor een gratis scan aan om het besparingspotentieel te bepalen.

De Provincie Noord-Brabant is op zoek naar zestig kantoorgebouwen die ze wil ondersteunen bij het maken van een energiebeheerplan. Beheert u de technische installatie(s) van een kantoorpand? Dan valt er voor u waarschijnlijk veel te besparen op de energiekosten. Provincie Noord-Brabant nodigt u uit om u aan te melden voor een gratis scan naar uw besparingspotentieel. De scan wordt aangeboden door de Provincie Noord-Brabant.

Uit onderzoek van ECN blijkt dat er bij grote kantoorpanden een groot besparingspotentieel zit. Het gaat om kleine aanpassingen waar u geen grote investeringen voor hoeft te doen maar wel een grote besparing mee bereikt. Om gebruikers, installateurs en energieadviseurs te attenderen op dit potentieel is energieadviseursvereniging FedEC samen met de Provincie Noord-Brabant, de omgevingsdiensten en branche organisatie Uneto-VNI een project gestart waarbij uw installaties gratis worden gecontroleerd.

Wat biedt de Provincie Noord-Brabant?
De Provincie Noord-Brabant biedt gratis een scan waaruit blijkt hoeveel besparingspotentieel er binnen uw bedrijf zit (Energy Navigator/EPK), een bezoek van een installateur en energieadviseur waar, wanneer mogelijk de eerste energiebesparende maatregelen worden getroffen en een adviesrapport om nog meer besparing te realiseren.

Wat vraagt de Provincie Noord-Brabant?
De Provincie verwacht dat de gebouweigenaar toezegt om energie te besparen door quick-wins in te zetten voor het treffen van nieuwe maatregelen.

Naar wie is de Provincie Noord-Brabant op zoek?
Gezocht wordt naar 60 kantoorgebouwen. De randvoorwaarden om mee te kunnen doen zijn:
▪ Meer dan 100.000 kWh of meer dan 50.000 m3 gas verbruik
▪ Het bedrijf moet opereren binnen de HDO-sector (Handel/Diensten/Overheid)
▪ Gaat om verwarming/koelingsinstallaties, geen industriële installaties
▪ Bedrijven moeten in Brabant gevestigd zijn
▪ Verplichte deelname aan het evaluatie-onderzoek
▪ Bedrijf stelt gegevens beschikbaar voor de Energy Navigator

Hoe doe ik mee?
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met het projectbureau van de FedEC via info@fedec.nl of bel naar tel. (035) 683 88 33. Daarnaast stuurt u een bevestiging van aanmelding naar secretaris@platformduurzamehuisvesting.nl. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Foto: Een energiezuinig kantoor met led-verlichting (foto Power-Light.nl)

Redactie Ensoc, 7-aug-17

Om op dit artikel te kunnen reageren dien je ingelogd te zijn.
Inloggen

Heb je nog geen account? 

Registreren

Reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de redactie/beheerder nodig voordat deze geplaatst zal worden.