Zonnestroomomvormer met batterij wint prijs

07.10.2014 | Beursnieuws | 807 keer bekeken
Zonnestroomomvormer met batterij wint prijs

Zonnestroomomvormer Sunny Boy 3600/5000 Smart Energy van SMA Benelux is de winnaar van de Spirit of Innovation Award 2014.

De prijs voor de meest energiebesparende innovatie op de vakbeurs Energie 2014 werd dinsdag 7 oktober uitgereikt. De omvormer van 3,6 kW of 5 kW zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Het apparaat heeft een Li-ionbatterij van 2 kWh ingebouwd waarmee de overtollige stroom kan worden opgeslagen op momenten dat meer energie wordt opgewekt dan wordt verbruikt. Wanneer meer energie nodig is maakt de Sunny Boy eerst gebruik van de energie uit de batterij voordat stroom uit het net wordt afgenomen. Zo wordt het elektriciteitsnet minder belast.

Oplossing
De jury noemt het product innovatief en ‘een belangrijke oplossing voor de opslag van duurzame energie.’ Het is het eerste product waarbij een omvormer, batterijbeheerder en batterij geïntegreerd is in één toestel. Jurylid Robin Koek, directeur van One2green, sprak van een simpel te gebruiken apparaat, dat geschikt is voor een grote groep consumenten. Een woordvoerder van SMA Benelux geeft aan dat de Sunny Boy is ontwikkeld voor mensen die een stap verder willen gaan dan een ‘basis’ zonnestroominstallatie door energieopslag toe te voegen. Het zou vooral interessant zijn wanneer in de toekomst het salderen wegvalt.

Energievakbeurs, 7-okt-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren