‘Winnaars VSK Awards steeds innovatiever’

04.02.2016 | Beursnieuws | 1416 keer bekeken
‘Winnaars VSK Awards steeds innovatiever’

Ambrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop winnen de VSK Awards 2016 in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. De bedrijven ontvingen de prijzen uit handen van juryvoorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI.

De winnaars zijn gekozen uit ruim honderd inzendingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury. De prijzen werden uitgereikt op de tweede dag van installatiebeurs VSK. Juryvoorzitter Siertsema roemde tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de inzendingen. Volgens haar evolueert de sector, door te letten op de duurzaamheid van haar producten. “Het wordt steeds innovatiever”, constateerde ze niet zonder trots.

Trends
Tijdens de jurering zag Siertsema een paar duidelijke trends. Er is sprake van veel samenwerking, het is digitalisering (BIM) dat de klok slaat en producten worden opnieuw uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever. Het viel volgens Siertsema niet mee om voorzitter te zijn van een jury die het maar niets eens kan worden, maar ‘we zijn eruit gekomen’, zei ze met een lach. “We hebben onze keuze gemaakt uit ruim honderd fantastische inzendingen.”

Stemmen
De stem van de vakjury telde dit jaar maar voor de helft mee. De publieksstem - de stem van de professionals die er dagelijks mee gaan werken - was even belangrijk. Publiek en vakjury bepaalden elk 50/50 welke inzendingen uiteindelijk in de prijzen vielen. "De inzendingen zijn over het algemeen geen ‘rocket science’, maar daarentegen juist zeer praktisch toepasbaar. Dat illustreert de handson-mentaliteit die in de branche heerst," meldt de vakjury in het juryrapport.

Winnaars met hun innovaties:

Winnaar in categorie Design
Ambrava - Samsung 360 cassette
De eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal is een stijlvol element in ieder interieur, kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau, zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook bij uitstek geschikt om te koelen.

Winnaar Energiebesparing
Inventum - Ecolution WTW-D
De Ecolution ventilatiewarmtepomp wint warmte terug uit ventilatie retourlucht, waardeert de warmte op d.m.v. de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde WTW-D unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Winnaar Installateurszaken
Ubbink - Het veilige en snelle Ubbink Beugelprogramma
Met het slimme en innovatieve beugelprogramma heeft Ubbink niet alleen verantwoordelijkheid genomen voor veiligheid, maar ook voor installatiegemak. De verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment garanderen veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Winnaar Systeemoplossingen
Itho Daalderop - Zero Energy Concept (ZEC)
Het Zero Energy Concept (ZEC) is een totaalconcept bestaande uit een warmtepomp, WTW en regeneratieunit, dat inspeelt op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een “menukaart” biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen.

VSK vandaag en morgen nog
De installatiebeurs VKS 2016 wordt gehouden van 2 t/m 5 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Meer informatie over de beurs staat op http://www.vsk.nl

Foto: Directeur Richard Verbree van Inventum neemt de VSK Award in ontvangst. Inventum wint de prijs in de categorie Energiebesparing voor de Ecolution ventilatiewarmtepomp.

Redactie Ensoc, 4-feb-16

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • P. Lomito
    05.02.2016 - 20:15 uur | P. Lomito

    Ik wil de feestvreugde niet bederven maar deze innovaties hebben alleen waarde als ze door de markt worden gedragen. Mijn ervaring is dat slechts een miniem deel van alle innovaties een toekomst heeft.