Vlaanderen onderzoekt nieuw pijpleidingroute

28.07.2014 | Branchenieuws | 296 keer bekeken
Vlaanderen onderzoekt nieuw pijpleidingroute

Samen met onder andere het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen onderzoekt de Vlaamse regering waar het beste een nieuwe pijpleidingroute kan worden aangelegd op de as Antwerpen-Limburg-Ruhrgebied.

Uiteindelijk doel is een ruimtelijk plan voor een leidingstraat van gemiddeld zeventig meter breed. Door de verschillende leidingen zullen dan verschillende chemische stoffen worden getransporteerd. Eerst wordt een ruimtelijk en technisch vooronderzoek gedaan waarbij realistische mogelijkheden voor een tracé voor deze leidingstraat worden bepaald. Vervolgens wordt een plan van aanpak bepaald voor de verdere planvorming, ontwikkeling en realisatie van de als redelijk omschreven tracés.

De resultaten hiervan zullen als vertrekpunt dienen voor besluitvorming door de betrokken overheden en partners. Op basis van deze principiële besluitvorming zal dan de tweede fase van de studie worden opgestart.

De petrochemische industrie is van groot belang in de Antwerpse haven. Ook zijn er verschillende bedrijven in die sector actief langs het Albertkanaal. Om die chemiecluster te bevoorraden zijn pijpleidingen een efficiënte manier van transporteren.

 

Bron: Utilities, 24-jul-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren