Vermogen aan zonnestroom blijkt fors groter

29.01.2015 | Branchenieuws | 1976 keer bekeken
Vermogen aan zonnestroom blijkt fors groter

Nederlandse consumenten en bedrijven hebben afgelopen twee jaar meer zonnepanelen geïnstalleerd dan eerder werd ingeschat. Dat blijkt uit het Nationaal Solar Trendrapport 2015.

Het geïnstalleerde vermogen aan zonnestroom in Nederland wordt al jaren onderschat. Het geïnstalleerd vermogen is zowel in 2013 als in 2014 waarschijnlijk 30% te laag ingeschat. De solar sector realiseerde afgelopen jaar een omzet van 2,4 miljard euro en ruim 9.000 voltijd banen. De cijfers zijn gecheckt door solar expert Peter Segaar en staan in het Nationaal Solar Trendrapport 2015 dat gisteren (woensdag 28 mei) werd gepresenteerd. Het rapport brengt jaarlijks trends in kaart over kwaliteit, marktontwikkelingen, techniek en politieke ontwikkelingen. Daarnaast is dit jaar voor het eerst een brancheonderzoek uitgevoerd naar cijfers over omzet, winst en werkgelegenheid.

Groeibriljant
Directeur Peter Groot van Solar Solutions noemt zonne-energie de belangrijkste energiebron van de toekomst. De werkgelegenheid in de solar sector nam afgelopen jaar met 33% toe ten opzichte van 2013. Volgens Groot is dat 'een waanzinnige groei in crisistijd'. Zo werden in 2014 bijna 11 miljoen zonnepanelen geïmporteerd in de Rotterdamse haven, verdeeld over bijna 15.000 containers, waarvan ruim een derde voor Nederlandse bedrijven bestemd waren. Groot: 'De sector is de groeibriljant van de duurzame energiesector, professionaliseert in razend tempo en is verantwoordelijk voor de grootste groei van banen binnen het Energieakkoord'.

Redactie Ensoc, 28-jan-15

Foto: installatie van zonnepanelen is afgelopen jaren vaker gebeurd dan gedacht

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • ton vandenbergh
    29.01.2015 - 10:57 uur | ton vandenbergh

    Nu nog wachten totdat wij minder terug krijgen voor de terug geleverde stroom?