Vakbeurs Energie en Ecomobiel gaan samen

16.01.2015 | Branchenieuws | 1041 keer bekeken
Vakbeurs Energie en Ecomobiel gaan samen

Vakbeurzen Energie en Ecomobiel gaan onder één dak samen verder. De organisatie van beide evenementen komt in handen van 54events, organisator van Ecomobiel. Dat meldt Jaarbeurs, de voormalige organisatie van vakbeurs Energie.

Onder bezoekers van de Vakbeurs Energie klinkt al enige jaren de roep om een sterkere invulling van het thema mobiliteit en transport. Met name opwekking en opslag van duurzame energie kennen onder bezoekers van Ecomobiel groeiende belangstelling. Met de toevoeging van de mobiliteitsbeurs Ecomobiel, die in 2015 al weer haar 7e editie kent, komt de organisatie aan deze vragen tegemoet. Beursmanager Wendy van de Geijn is blij met de ontwikkeling: "Inhoudelijk zijn er zeer veel raakvlakken tussen beide platforms. Denk bijvoorbeeld aan opwekking van duurzame energie voor elektrische auto’s, auto’s op groengas, laadpalen of een thema als smartgrids. Het was jammer dat beide evenementen weliswaar tegelijkertijd, maar op andere locaties plaatsvonden."

Krachtenbundeling
"Zonder energie is er geen mobiliteit," aldus Van de Geijn. "Door de bundeling van de krachten ontstaat veruit het meest complete platform in de Benelux op het gebied van (energie) besparing en energietransitie in gebouwen, industriële processen en mobiliteit. In de combinatie brengen we zo'n 15.000 vakbezoekers en zo'n 400 exposanten samen. Gezien de vele onderlinge raakvlakken verwachten wij een mooie kruisbestuiving. Bezoekers worden verrast en geïnspireerd en er ontstaan voor exposanten en stakeholders van beide beurzen nieuwe kansen." Een ander voordeel is dat de co-locatie de versnippering van de evenementenkalender tegengaat. Vakbeurs Energie en Ecomobiel vinden dit jaar plaats op 6, 7 en 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Nationale Energie Week
Kennispartner en medeoprichter van Vakbeurs Energie Karin de Ferrante van F&B kijkt naar de toekomst. "Door de combinatie van Energie, Ecomobiel en de vele partner-events zoals het Passief Bouwen Event, het Windcongres en het Stoomplatform kunnen we nu al spreken van een Nationale Energie Week." Volgens Van de Geijn is er hierdoor ruimte voor diverse thema’s die eerder niet aan kwamen, zoals energiebesparing in de agrosector. “Hiervoor is specialistische kennis nodig die wij op dit moment nog niet in huis hebben. Wij nodigen andere organisaties uit om gebruik te maken van het platform en de communicatiekracht die een Nationale Energie Week kan bieden om hun eigen bijeenkomsten te organiseren. Dat kan in Den Bosch, maar ook elders in het land. Hoe meer aandacht voor het thema hoe beter. Samen versnel je zo de energietransitie in Nederland."

Redactie Ensoc, 16-jan-15

Foto: Op de vakbeurs Energie wisselen bezoekers en exposanten kennis uit over energiebesparing

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren