Steenfabriek Wijk bij Duurstede krijgt zonnepanelen

10.10.2014 | Branchenieuws | 1048 keer bekeken
Steenfabriek Wijk bij Duurstede krijgt zonnepanelen

Er komen zonnepanelen op de oude steenfabriek Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede. Dat zegt Henk Muis van de EigenWijkse Energie Coöperatie.

Muis meldde dit gisteren tijdens het Groot Energiedebat op de vakbeurs Energie in Den Bosch. Het project is een idee van onder andere eigenaar het Utrechts Landschap. Volgens de initiatiefnemers is de fabriek zeer geschikt voor de plaatsing van de zonnepanelen. Zo biedt het dak van het Rijksmonument met een lengte van 69 meter en een breedte van 13 meter voldoende ruimte voor de vijfhonderd geplande panelen.

Het dak is mooi op het zuiden, naar de rivier gericht, zegt Muis. ‘De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed wil wel dat het er mooi uit blijft zien, dus we gaan er zwarte panelen opleggen. Een groot zwart vlak wordt het.’

Het geld voor de zonnepanelen is er nog niet. Via een crowdfundingsproject kunnen inwoners van Wijk bij Duurstede eigenaar worden van een paneel. De ‘aandelen’ kosten 350 euro per stuk. Volgens Muis zijn honderd deelnemers nodig om het project te laten slagen. ‘Over twee weken gaan we los,’ aldus Muis.

RTV Utrecht/Ensoc.nl, 9-okt-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren