Roadmap voor energieopslag in de maak

10.12.2014 | Branchenieuws | 1054 keer bekeken
Roadmap voor energieopslag in de maak

DNV GL, TU Delft en Berenschot werken samen aan een roadmap voor energieopslag in Nederland. De roadmap moet aangeven waar overheid, industrie en onderzoek zich de komende 15 jaar op moeten richten bij de ontwikkeling van energieopslagsystemen.

Energieopslag is nodig bij een groei van duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Zowel lokale als centrale grootschalige opslagsystemen kunnen helpen om de balans tussen vraag en aanbod van energie te herstellen. ‘Dit heeft consequenties voor de organisatie van de toekomstige elektrische infrastructuur in Nederland,’ meldt DNV GL. Dit bedrijf, dat is gespecialiseerd in energieopslag, zoekt met TU Delft en Berenschot uit welke technologieën een rol gaan spelen op gebied van energieopslag. Ook kijken de drie partijen naar hoe de sector er nu uit ziet en hoe deze zich moet ontwikkelen. Energieopslag zou economische kansen kunnen creëren voor Nederland.

Topsector Energie
De roadmap wordt op 1 maart 2015 gepresenteerd aan de Topsector Energie, die de opdracht heeft gegeven aan het samenwerkingsverband van de drie partijen. De roadmap wordt gebaseerd op specifieke energieopslagexpertise van de partners, desk research, best practices en internationale positionering van Nederland op het gebied van opslag. Ook worden industrie en gebruikers zoals netbeheerders en energiebedrijven geconsulteerd als het gaat om trends, kansen en belemmeringen. Dit is gisteren gebeurd tijdens de CleanTech Business Day en zal ook gebeuren op 20 januari bij WattConnects.

Redactie Ensoc, 10-dec-14

Foto: Opslag van waterstof bij BASF

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren