'Rapport besparing windparken moet openbaar'

02.10.2014 | Branchenieuws | 472 keer bekeken
'Rapport besparing windparken moet openbaar'

Politieke partijen uit de provincies Groningen en Overijssel willen dat een rapport openbaar wordt over kostenreductie bij de bouw van windmolenparken op zee.

Het kabinet maakte vrijdag bekend dat in de Noordzee vijf grote windmolenparken worden aangelegd. Eerder waren er plannen om 12 parken te bouwen. Door locaties samen te voegen wordt 3 miljard euro bespaard, stelt minister Henk Kamp (Economische Zaken). GroenLinks wil die besparing onderbouwd zien. De PvdA in Overijssel, de op een na grootste partij in de Staten, vindt openbaarmaking legitiem, net als D66 en SP. De VVD twijfelt niet aan de door Kamp genoemde besparing en ziet geen reden om het rapport op te vragen. Een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken zei dat de kostenbesparing van 3 miljard wordt bereikt doordat TenneT een elektriciteitsnetwerk op zee gaat aanleggen. Het rapport van ECN over de kostenbesparing staat al sinds 11 augustus op de website van de Rijksoverheid.

Volkskrant, 1-okt-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • Dit is een reactie van een schrijvend prof
    06.10.2014 - 08:51 uur | Jan Grift

    Bij een dergelijke studie bepaalt de opdrachtgever de scope : welke aspecten worden wel en niet meegenomen. Daarmee staat de uitkomst al min of meer vast. Met andere woorden : wat wil je en welke argumenten verzin je daar bij? Hoe waardeer je bijvoorbeeld de onafhankelijkheid van fossiele energie en de lange termijn effecten van het gebruik daar van? Goed dat Kamp zijn poot stijf houdt. Wij willen duurzaam en dat mag best wat kosten.