Overstappen voor energie vooral prijsgedreven

20.11.2014 | Branchenieuws | 740 keer bekeken
Overstappen voor energie vooral prijsgedreven

Meer dan de helft van de Nederlandse consumenten is afgelopen tien jaar overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat doen ze vooral vanwege een lagere prijs die ze betalen. Dat blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Dit jaar is het tien jaar geleden dat consumenten voor het eerst konden kiezen bij welke energieleverancier zij hun energiecontract willen afsluiten. ‘Doordat consumenten overstappen worden energiebedrijven gestimuleerd te concurreren op service, prijzen en nieuwe diensten,’ zegt Anita Vegter, bestuurslid ACM. Consumenten die zijn overgestapt zijn sneller van plan dit nogmaals te doen. Het prijsvoordeel is nog altijd veruit de belangrijkste reden om over te stappen, blijkt uit het trendrapport over de energiemarkt van ACM.

Besparing
Consumenten beseffen niet altijd dat aan het einde van het voordeelcontract de korting vervalt. Afgelopen jaar is 12,7% van de consumenten overgestapt. Voor degenen die nog nooit zijn overgestapt (38%) is de grootste besparing te realiseren, namelijk maximaal 390 euro. Ook realiseren consumenten zich niet altijd dat hun huidige energiecontract vaak een veel hogere prijs heeft dan de prijs die ze via een aanbieding kunnen krijgen. Bij een overstap kijken consumenten vooral naar de prijs (72%) en het welkomstcadeau (16%). De keuze voor groene stroom is voor 14 % van de overstappers van belang, aldus ACM.

Redactie Ensoc, 20-nov-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren