Op de Renovatie & Transformatie Beurs is er ook ruimte voor energiebesparing

12.04.2016 | Beursnieuws | 739 keer bekeken
Op de Renovatie & Transformatie Beurs is er ook ruimte voor energiebesparing

Van dinsdag 12 t/m donderdag 14 april zullen de Brabanthallen weer worden gevuld met de beste innovaties op het gebied van renovatie en transformatie. Het is dé plek om te netwerken, de nieuwste ontwikkelingen te zien en voelen en interessante lezingen bij te wonen.


Energiebesparing
Op de eerste dag van de beurs zal er in het Faay renovatietheater powered by RenovatieProfs aandacht zijn voor energiebesparing. Dennis Hauer (Urban Climate Architects) deelt in zijn presentatie ervaringen met het zoeken naar de balans tussen energie, gezondheid en milieu. “Bij een bestaand gebouw zijn de meeste aspecten een gegeven, waardoor je daar in je ontwerp geen rekening mee kunt houden. Afhankelijk van het project en de bestaande context verschuift de balans tussen de onderwerpen: hoe meer context, hoe minder flexibel de keuzes vaak zijn.”

Sean Vos (SlimRenoveren) ziet dat betaalbaar vaak verward wordt met ‘zo goedkoop mogelijk’. “Maar levert een zo goedkoop mogelijke aanpak voor de lange termijn ook financieel en kwalitatief het beste resultaat?” Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft de renovatiespecialist het begrip betaalbaarheid handen en voeten en werpt hij een blik op de (nabije) toekomst van woningrenovatie.

Sinds 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht voor warmtenetten als blokverwarmingen en koude-warmteopslag. Daarnaast moeten corporaties in 2016 een keuze maken tussen DAEB/Niet-DAEB activiteiten. Wat dit precies inhoudt en hoe je het correct toepast, vertelt Jan-Maarten Elias (Unica) tijdens zijn inspirerende sessie met praktijkvoorbeelden.

Frank Postma (DNA in de Bouw) zal laten zien wat er bij nageïsoleerde dak- en gevelconstructies bouwfysisch gebeurt met warmte (isolatiewaarden), lucht (infiltratie/luchtlekken via naden en kieren) en water (inwendige en oppervlakte condensatie). Hij zal uitleg geven hoe de thermische isolatie goed en duurzaam verbeterd kan worden en handvaten geven om condensatie te voorkomen.

We zijn ook benieuwd welke innovaties er zijn op het gebied van energiebesparing. Meer daarover vindt u later op RenovatieProfs. U kunt natuurlijk ook naar de Brabanthallen om de innovaties met eigen ogen te zien Zie hier het volledige programma van het Renovatietheater. Meer informatie over de exposanten is hier te vinden en klik op deze link om je gratis in te schrijven. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren