Ensoc: hét online platform voor de energieprofessional

04.10.2014 | Branchenieuws | 1769 keer bekeken
Ensoc: hét online platform voor de energieprofessional

Ensoc is het nieuwe digitale platform over betaalbare energie. De website www.ensoc.nl wordt tijdens de vakbeurs Energie 2014 in Den Bosch op dinsdag 7 oktober gelanceerd.

Ensoc, een initiatief van F&B specialisten in energie en milieu, werkt sinds kort samen met de Jaarbeurs. Dit heeft geresulteerd in vernieuwing van de website www.ensoc.nl. De website biedt professionals die zich vakmatig bezig houden met energie betrouwbare en onafhankelijke informatie over de energiemarkt. Dit is gericht op verlaging van energiekosten via energiebesparing en slimme inkoop van energie. Hierbij komen zowel fossiele bronnen olie, aardgas, en kolen als duurzame bronnen zoals wind, zon en biomassa aan bod. De informatie op de website is verdeeld over vier vakgebieden, waarin de voornaamste doelgroepen werken: energiesector, gebouwde omgeving, industrie, en overheid. Het platform biedt een ontmoetingsplek voor energieprofessionals.

Website
De website www.ensoc.nl zal elke doordeweekse dag worden ververst met nieuwsberichten. Naast redactioneel nieuws en samenvattingen van artikelen uit Ensoc Magazine bevat de website ook een agenda met een overzicht van energiegerelateerde evenementen en een kennisbank met bijdragen van energieprofessionals. De bijdragen kunnen expertartikelen zijn, maar ook ondernemerstips. Energieprofessionals kunnen zich abonneren op de website door een profiel aan te maken en te reageren op nieuws of artikelen. De website is ook te volgen te volgen via Twitter, LinkedIn en Facebook. Ensoc.nl komt in november met de eerste email-nieuwsbrief, die elke maand verschijnt.

Magazine
Ensoc Magazine is het vakblad over betaalbare energie voor energieprofessionals. Het verstrekt nieuws en achtergronden over trends in de energiemarkt. Het vakblad verschijnt vier keer per jaar. Elk nummer heeft een thema. Thema’s van afgelopen nummers waren smart grids, warmte, energiebesparing in de industrie, energielabel, decentrale energie, energiebesparing in gebouwen, energiemonitoring, zonne-energie, verlichting, slimme meter, en energiezuinig vastgoed. Komend nummer, dat vanaf 7 oktober verschijnt, heeft als thema inkoop van energie. Onderwerpen zijn onder meer collectieve inkoop en het verminderen van de afhankelijkheid van Russisch aardgas. Gedrukte exemplaren zullen worden verspreid op de vakbeurs Energie van 7 t/m 9 oktober.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren