Loket voor afmelden energielabels blijft open

22.12.2014 | Branchenieuws | 897 keer bekeken
Loket voor afmelden energielabels blijft open

Energieadviseurs hoeven zich niet extra te haasten voor het eind van dit jaar. Ze kunnen toch tot 31 december middernacht energielabels voor woningen afmelden, zoals ze gewend zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilde de deadline voor het afmelden van energielabels twee dagen naar voren halen. Dat zou ruimte geven om de website ep-online aan te passen voor het nieuwe systeem van energielabels dat ingaat vanaf 1 januari 2015. Energieadviseurs gebruiken deze website om energielabels af te melden. Het ministerie heeft haar plan, om de deadline voor het afmelden van energielabels naar voren te halen, weer ingetrokken na reactie van FedEC, vereniging van energieadviseurs. De brief heeft succes gehad, aldus FedEC in een persbericht.

‘Alles op alles’
FedEC maakte de bezwaren van energieadviseurs vorige week kenbaar in een brief aan Meindert Smallenbroek, directeur Bouwen Ministerie van Binnenlandse Zaken. FedEC-voorzitter Isabelle Sternheim vroeg hem hierin ‘alles op alles’ te zetten om de mogelijkheid open te houden om tot 31 december 00:00 uur energielabels af te melden. Sternheim plaatst wel een kleine kanttekening: ‘RVO en Vabi zijn bereid en hebben een oplossing gevonden om het afmelden tot eind van het jaar mogelijk te houden. De andere softwarebedrijven moeten echter ook nog bereid zijn om mee te doen met dit verhaal. De bal ligt nu dus bij de softwarebedrijven’.

Redactie Ensoc.nl, 22-dec-14

Foto: Alle woningen krijgen in Nederland krijgen vanaf januari 2015 een energielabel

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren