Kamp: betere afhandeling schade door gaswinning

10.10.2014 | Branchenieuws | 549 keer bekeken
Kamp: betere afhandeling schade door gaswinning

Minister Kamp van Economische Zaken belooft een betere afhandeling van schade door aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning.

Kamp deed zijn belofte gisteravond in een debat met de Tweede Kamer over de aardbevingen in Groningen en de schade als gevolg daarvan. Het debat draaide vooral om de vergoedingen voor Groningers die schade lijden door de bevingen, preventieve maatregelen om deze schade te beperken en uitkoop van schrijnende gevallen.

Kamp herhaalde zijn eerdere toezegging dat schade aan gebouwen veroorzaakt door gaswinning voor 100% wordt vergoed. De afwikkeling daarvan wordt versneld door een organisatie van ruim honderd medewerkers, die op afstand staat van de NAM. Daarnaast heeft de NAM een speciaal team in het leven geroepen voor schrijnende gevallen om dit soort gevallen extra snel te kunnen afhandelen.

Kamp zei dat de NAM meer vaart moet maken met preventieve maatregelen om woningen en andere gebouwen waar nodig te versterken, zodat die bestand zijn tegen aardbevingen.

FD, 9-okt-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren