Fudura onderzoekt overname Cogas Meetdiensten

03.04.2015 | Branchenieuws | 1191 keer bekeken
Fudura onderzoekt overname Cogas Meetdiensten

Enexis-dochter Fudura onderzoekt de overname van Cogas Meetdiensten, onderdeel van de Overijsselse Cogasgroep uit Almelo. Hiermee wil Fudura haar positie als adviseur en dienstverlener voor energievoorziening verder versterken, zegt directeur René Pruijssers van Fudura.

Fudura levert meet- en datadiensten voor de zakelijke markt en ontwerpt, bouwt en verhuurt energie-infrastructuur. Grootzakelijke en MKB-bedrijven, instellingen en overheden zetten deze meetdiensten in voor de verbetering en verduurzaming van hun energievoorziening. Dit levert energiebesparing op bij klanten. Cogas Meetdiensten is een meetbedrijf, dat het uitlezen van meterstanden van grootzakelijke klanten verzorgt en het energieverbruik in kaart brengt. Hiermee maakt het bedrijf meetgegevens van het verbruik inzichtelijk voor grootverbruikers. De intentieovereenkomst tussen Fudura en Cogas werd onlangs getekend.

Cogas leidend in kassen
René Pruijssers, directeur Fudura: "Er zijn veel ontwikkelingen gaande op gebied van energievoorziening, -transitie en verduurzaming. Bedrijven en instellingen vragen hoogwaardige adviezen en betrouwbare datadiensten met het oog op die verduurzaming. Fudura wil haar positie als adviseur en dienstverlener voor de energievoorziening verder versterken. Cogas Meetdiensten beschikt over uitgebreide kennis van gasoplossingen en heeft een leidende positie in de glastuinbouw. Het bedrijf zou daarom goed passen in de portfolio van activiteiten van Fudura".

Metermarkt in beweging
Michiel Kirch, directeur Cogas: "De metermarkt voor grootzakelijke klanten is sterk in beweging. Om in te spelen op de behoefte van zakelijke klanten worden producten en diensten in een steeds hoger tempo doorontwikkeld. Op dit moment hebben onze klanten een goed product- en dienstenaanbod en met de voorgenomen overname door Fudura blijft dit zo in de toekomst. Fudura is een bewezen speler in de metermarkt met een goed en innovatief product- en dienstenaanbod. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zowel klanten als medewerkers goed terecht komen".

Foto: Een meetbedrijf brengt het energieverbruik van grootzakelijke klanten in kaart (foto Enexis)

Redactie Ensoc, 4-mrt-15

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren