FedEC lanceert website voor EPA-U adviseurs

17.12.2015 | Branchenieuws | 1259 keer bekeken
FedEC lanceert website voor EPA-U adviseurs

De Federatie van Energieconsultants (FedEC) heeft een website gelanceerd onder de naam EPA-Adviesplatform. De website informeert EPA-U adviseurs over de bestaande methoden voor het maken van een energielabel voor utiliteitsgebouwen zoals kantoren en andere bedrijfspanden.

De website www.epa-adviesplatform.nl is vanaf vandaag live. De website is een initiatief van FedEC en ontwikkeld door Webvalue. Het platform is bedoeld om EPA-U adviseurs te informeren over de bestaande opnamemethodiek voor utiliteitsgebouwen. Daarnaast voorziet de website de al bestaande opnamemethodiek van toevoegingen, tips en aandachtspunten. Deze toevoegingen zijn als tekst met een blauw lettertype toegevoegd op de website. Ervaren EPA-U adviseurs zijn verantwoordelijk geweest voor deze toevoegingen, tips en aandachtspunten.

Overige functies
Naast de opnamemethodiek biedt de website ook:
• gecategoriseerde veelgestelde vragen (FAQ’s)
• de optie om een vraag te stellen aan een groep experts (deze groep experts bestaat uit; een afgevaardigde van ISSO, een afgevaardigde van een CI en een actieve EPA-U adviseur)
• relevante nieuws- en agenda-items
• relevante downloads

Opvolger PLEIO
Het EPA-adviesplatform is de opvolger van de website voor energielabel utiliteitsbouw online (PLEIO). Op het platform is informatie over het EPA-U label te vinden. Tevens is het platform een aanspreekpunt voor EPA-U adviseurs die een vraag hebben over de opnamemethodiek. FedEC nodigt gecertificeerde EPA-U adviseurs uit om een account aan te maken op de website om zo de voordelen en informatie te ontdekken die het platform biedt.

Rol van FedEC
FedEC nam het initiatief voor de website, omdat de vereniging van minister Blok van Binnenlandse Zaken opdracht heeft gekregen om de kwaliteit van energielabels voor utiliteitsgebouwen (EPA-U)  te borgen. Uit een tussentijdse evaluatie blijkt dat de FedEC de juiste partij is om verder te gaan met de kwaliteitsborging van de EPA-U labels. FedEC-voorzitter Isabelle Sternheim citeert een zin uit het evaluatierapport: “Alles overwegende heeft brancheorganisatie FedEC de beste papieren om de kwaliteit van EPA-U adviseurs in de gaten te houden en te verbeteren.”

Expertgroep
Morgen (vrijdag 18 december) komt een groep van EPA-U experts bijeen die verantwoordelijk is voor het beantwoorden van vragen die komende tijd verschijnen op het EPA-Adviesplatform. Deze expertgroep bestaat uit projectmanager Kees Arkesteijn van ISSO, een afgevaardigde van een Certificerende Instelling (CI) met als eerste auditor Ard van de Meeberg van SKG-IKOB, en een actieve EPA-U adviseur met als eerst afgevaardigde Raymond Moelard van energieadviesbureau Enerdeco. De afgevaardigden van de CI en de EPA-U adviseurs in deze groep zullen gaan rouleren.

Redactie Ensoc, 17-dec-15

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • 26.07.2016 - 15:15 uur | bart kroone

    top