Energiefonds Overijssel actiever de markt op

23.10.2014 | Branchenieuws | 522 keer bekeken
Energiefonds Overijssel actiever de markt op

Het energiefonds van de provincie Overijssel, dat 250 miljoen euro bevat, gaat zich actiever op de markt bewegen om de aanvragenstroom op peil te houden.

Dat meldt het Energiefonds Overijssel in een bericht over haar halfjaarcijfers. Daaruit blijkt dat de stroom van ‘min of meer spontane aanvragen die bij de openstelling van het fonds op gang kwam, voorbij is’. Het fonds gaat zich daarom in de tweede helft nog actiever profileren op de markt.

Het energiefonds is door de provincie Overijssel opgericht om in 2020 twintig procent van haar energiebehoefte te dekken met duurzame energie. Met het fonds wil de provincie samen met bedrijven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties deze doelstelling te realiseren.

Energiefonds Overijssel spant zich ook in om het concept van de Energy Service Company (ESCo) verder te ontwikkelen voor de publieke sector. Bij een ESco besteedt een eigenaar of gebruiker van een gebouw de energievoorziening en het energiebeheer uit aan een externe partij om flink op energiekosten te besparen en de eigen organisatie te ontlasten.

Energiefonds Overijssel maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat voetbalclub PEC Zwolle zijn stadion verduurzaamt. De Overijsselse club vervangt de huidige verlichting door hoogwaardige ledlampen. Ook dankt sportbedrijf De Scheg in Deventer zijn zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen aan het fonds.

Ensoc, 23-okt-14

Foto: vertegenwoordigers van samenwerkende partners voor zonnepanelen op sporthal De Scheg in Deventer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren