​​Elektrische scooters uit Texel zoeken winterverblijf

10.09.2015 | Branchenieuws | 1536 keer bekeken
​​Elektrische scooters uit Texel zoeken winterverblijf

Soms kom je ze tegen, die initiatieven die té leuk zijn om niet te delen. Van de week kwamen wij in contact met zo’n parel: ‘Sheep Angels’, een elektrisch scooterverhuurbedrijf op Texel met een bijzonder verzoek. Van november tot eind maart zoeken ze een tijdelijk onderkomen voor hun elektrische tweewielers.

Sheep Angels is een startup die sinds 1 juni bestaat en scooters verhuurt op Texel. Het idee hiervoor kwam tot Niek Zuidhof en zijn partner Anita na vakanties op Bonaire waar zij zelf altijd een scooter huren. Aangezien Texel qua oppervlakte enigszins vergelijkbaar is met Bonaire, ontwikkelde zich het idee om zoiets op te zetten in Nederland. Zuidhof: “Op Texel waait het vrijwel altijd, en de wind draait continue waardoor je ‘altijd tegenwind’ hebt. Menige elektrische fiets staat hierdoor na 40 km stil, en dan zijn die laatste kilometers behoorlijk zwaar tot de eindbestemming of een oplaadpunt.”

Waarom elektrische scooters?
Dat het geen brandstof- maar elektrische scooters moesten worden kwam tot Zuidhof nadat hij er zelf een keer op had gereden in Amsterdam, dat aardig wat bekijks opleverde. Daarnaast werkte hij, vóór zijn ondernemersbestaan, bij een groothandel in solarsystemen waar hij geïnspireerd werd tot een combinatie van commercieel en duurzaam ondernemen.

Zuidhof: “Anita en ik zijn geen milieuactivisten, maar we vinden wel dat, daar waar je kunt bijdragen aan een beter en schoner milieu, je dat zeker moet doen. Voor ons werk komen we geregeld ‘aan de overkant’ en het valt ons dan op hoe benauwd de lucht soms aanvoelt. We zeggen dan net als Jan Wolkers: ‘We zijn blij als we weer op de boot naar Texel zitten’.” Voor de voorbereiding van de startup zochten ze contact met bedrijf Scootz op de Veluwe die ze in het zadel hielp.

Niek en Anita.JPG

Energieneutraal Texel
Texel heeft, net als de andere Waddeneilanden, de doelstelling om in 2020 energieneutraal te zijn. Zuidhof: “Als ondernemer op Texel, een eiland met veel toerisme, kunnen wij meehelpen om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen. Dit kan zo met een hele hoge fun-factor.” Omdat de scooterverhuur van Sheep Angels vooral plaatsvindt in voorjaar en zomer, zoeken Niek en Anita nu naar een creatieve winteroplossing, waarbij ze een ander bedrijf een duurzame oplossing kunnen bieden. Dit kunnen organisaties zijn die twijfelen over de aanschaf van een elektrische scooter voor intern transport (zoals distributiecentra of grote industrieterreinen), seizoensgebonden locaties die scooters in de winter kunnen gebruiken of organisaties die met een e-scooter een pendelservice aan klanten/bezoekers wil aanbieden. De scooters kunnen, doordat ze geen CO2 uitstoten, ook binnen gebruikt worden.  

Specificaties:

 • Onderkomen gezocht van 1 november tot eind maart
 • Het betreft tien e-scooters van het merk Emco*. De vloot beschikt over een moderne accu-techniek: dubbele lithium accu’s, waardoor 90 km toeren zonder opladen geen enkel probleem is. (*Dit Duitse bedrijf is logistiek en technisch ondersteunend waardoor continuïteit is gewaarborgd.)
 • De scooters kunnen gebracht en gehaald worden op de gewenste locatie
 • De kosten bedragen voor full operationele service (1x per 14 dagen een korte inspectie/service beurt) €250 per maand. In overleg kunnen na afloop de scooters aangeschaft worden of omgeruild worden tegen een nieuwer exemplaar.
 • De tien scooters hoeven niet door één organisatie ondergebracht te worden. Bij interesse in één of enkele scooters mag ook zeker contact opgenomen worden.

Om de mogelijkheden met Niek Zuidhof te bespreken kunt u contact een e-mail sturen naar info@sheepangels.nl of bellen met 06–38935130.

Redactie Ensoc, 10-sep-15
Foto's: Texel en Niek en Anita, beide van Sheep Angel

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (2)

Reageren
 • Niek Zuidhoff
  16.09.2015 - 15:58 uur | Niek Zuidhoff

  Richard, dank voor je aanvulling, welke bedrijven heb jij inmiddels voor ons kunnen vinden of wens je zelf een aantal e-scooters te laten overwinteren?

 • Richard Snoek
  15.09.2015 - 09:45 uur | Richard Snoek

  De zin 'De scooters kunnen, doordat ze geen CO2 uitstoten, ook binnen gebruikt worden' suggereert dat enkel co2 een schadelijk gevolg is van verbranding.
  Bij verbranding komen een hele reeks stoffen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid, co2 is pas schadelijk als het de zuurstof verdringt.