Electrabel wil zonnestroom verkopen aan omwonenden

03.11.2014 | Branchenieuws | 760 keer bekeken
Electrabel wil zonnestroom verkopen aan omwonenden

Electrabel bouwt zonneparken bij haar centrales in Nijmegen en Zwolle. De elektriciteit die de zonnepanelen opwekken wil het energiebedrijf verkopen aan omwonenden.

Electrabel peilt daartoe vanaf vandaag de interesse van consumenten die wonen in de regio Zwolle en Nijmegen. Deze consumenten kunnen zich inschrijven voor honderd procent lokale zonnestroom. De zonneparken worden volgend voorjaar gerealiseerd op het terrein van de Gelderland Centrale in Nijmegen en de Elektriciteitscentrale Harculo in Zwolle. Bij voldoende animo worden begin 2015 op beide terreinen vierduizend zonnepanelen geplaatst. Hiermee behoren de zonneparken tot de grootste in Nederland.

Volgens EDF Suez, moederbedrijf van Electrabel, is het aanbod uniek in Nederland omdat klanten de zonne-energie en niet de zonnepanelen krijgen. Daardoor is het een eenvoudige optie voor consumenten om gebruik te maken van zonne-energie. Deelname in het zonnepark is mogelijk in combinatie met een regulier driejarig energiecontract van Electrabel. De lokaal opgewekte zonnestroom wordt verrekend met het eigen energieverbruik van de klanten via de jaarlijkse energierekening.

Redactie Ensoc.nl, 3-nov-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren