Chemiebedrijf wint prijs met stoomleiding

27.10.2014 | Branchenieuws | 795 keer bekeken
Chemiebedrijf wint prijs met stoomleiding

Emerald Kalama Chemicals in Rozenburg heeft de Responsible Care Prijs 2014 gewonnen voor haar inzet bij de aanleg van een stoomleiding vorig jaar bij Rozenburg.

De samenwerking van Emerald met afval- en energiebedrijf AVR en netbeheerder Stedin maakte het mogelijk om een stoomleiding over twee kilometer lengte aan te leggen. De leiding brengt stoom van AVR naar Emerald waar het wordt gebruikt in de productieprocessen. Investeringen in een nieuwe gasgestookte stoomketel, ter vervanging van de oude ketel, zijn hierdoor overbodig. Dit maakt de stoomleiding een opvallend duurzaam initiatief met een jaarlijkse CO2-reductie van 25.000 ton en een besparing van het gasverbruik met 15 miljoen m3.

Icoon
Vestigingsdirecteur Jan Eland: “De stoomleiding is een icoon voor onze vestiging in Rotterdam. Het is het tastbare resultaat van onze inspanningen om onze footprint te verkleinen en bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de regio en aan de duurzaamheid van onze branche in het algemeen. Dat ons werk wordt erkend en gewaardeerd, is een bekroning.” De Responsible Care prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Cefic, de Europese koepelorganisatie voor de chemische industrie, aan bedrijven met bijzondere duurzame projecten, die als voorbeeld dienen voor de chemiesector.

Ensoc, 27-okt-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren