A'dam investeert in elektrisch rijden

28.07.2014 | Branchenieuws | 416 keer bekeken
A'dam investeert in elektrisch rijden

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds heeft op 21 juli definitief zijn handtekening gezet onder een investeringsbijdrage van EUR. 2,5 miljoen in de leasemaatschappij voor elektrische voertuigen MisterGreen Electric Lease.

Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer. Elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger en helpt bij het bereiken van één van de speerpunten van het Amsterdamse stadsbestuur, het stimuleren van elektrisch vervoer.

Steeds meer elektrische en plug-in hybride auto’s rijden nu al rond in de stad. Het aantal blijft de komende jaren stijgen en bereikt in 2016 een verwacht aantal van minstens 6.000.

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds is opgericht in juli 2013. Het is een revolverend fonds ter grootte van EUR 45 miljoen. Per project financiert het fonds maximaal EUR 5 miljoen. Het fonds richt zich op investeringen in financieel en duurzaam renderende projecten in Amsterdam. Alleen projecten die een aantoonbare significante CO₂-reductie teweegbrengen komen in aanmerking voor financiering. De grootste investeerder in het fonds is de gemeente Amsterdam via het Amsterdams Investeringsfonds.

In het kader van de Energiestrategie Amsterdam 2040 heeft de gemeente een deel van de opbrengst van de verkoop van Nuon-aandelen bestemd voor investering in duurzame energieprojecten.

 

Bron: Energiebusiness ,  23- jul-14                              

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren