Productie HR-zonnecellen moet goedkoper

01.08.2014 | Branchenieuws | 379 keer bekeken
Productie HR-zonnecellen moet goedkoper

AkzoNobel samen gaat met Solar Energy Research Institute of Singapore (SERIS) onderzoek doen naar goedkopere productie van hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers.

Het onderdeel High Purity Metalorganics (HPMO) van AkzoNobel is een belangrijke leverancier van elektronische materialen voor de halfgeleider- en zonne-energie-industrie. Samen met SERIS onderzoekt AkzoNobel hoe kan worden ingespeeld op de behoefte binnen de fotovoltaïsche sector om lagere kosten van efficiëntere zonnecellen te realiseren.

Volgens Alberto Allegro, Global Business Director voor het onderdeel HPMO van AkzoNobel, wegen fabrikanten van zonnecellen constant kosten af tegen prestaties. 'Als belangrijke leverancier van enkele essentiële grondstoffen werken we graag samen met SERIS aan het verbeteren van de efficiëntie van zonnecellen.' De samenwerking is ingegeven door de groeiende verwachting dat de fotovoltaïsche sector zal kiezen voor hoogrenderende zonnecelsystemen op basis van silicium wafers.  

De nieuwe zonnecellen moeten een aantrekkelijk alternatief bieden voor de huidige commercieel verkrijgbare metaalorganische verbindingen, die zijn ontworpen voor andere toepassingen dan hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers. De HPMO-producten van AkzoNobel worden toegepast in een brede reeks industriële en consumentenproducten, waaronder lasers, zonnecellen, LED's en mobiele telefoons.

 

Bron: Utilities 30-jul-14

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren