​54Events sluit zich aan bij TransitieCoalitie

01.05.2017 | Beursnieuws | 280 keer bekeken
​54Events sluit zich aan bij TransitieCoalitie

54Events, organisator van evenementen over de energietransitie, sluit zich aan bij de TransitieCoalitie. Hiermee bestaat dit verbond nu uit 63 Nederlandse bedrijven.

De TransitieCoalitie is een initiatief van Eneco, Havenbedrijf Rotterdam, Shell Nederland, Siemens Nederland en Van Oord. Belangrijkste doel van de coalitie is het versnellen van de energietransitie door samenwerking van het Nederlandse bedrijfsleven. De Transitiecoalitie wil dat de komende regering een klimaatwet opstelt die het doel in het akkoord van ‘Parijs’ realiseert: een zodanige verlaging van de CO2-uitstoot dat de klimaatopwarming beperkt blijft tot hooguit 2 graden.

Energietransitie versnellen
Directeur Fedde van de Woude van 54Events: “Door ons te verbinden aan de TransitieCoalitie, onderschrijven wij ook hun uitgangspunten. Het is onze overtuiging dat je gezamenlijk meer bereikt. Wij pleiten voor versnelling van de energietransitie en doen daarvoor het nieuwe kabinet concrete handreikingen om dit te realiseren. Niets voor niets is onze slogan al jaren: Accelerating energy transition. Deze slogan komt prachtig overeen met de doelen van de Transitiecoalitie.”
 
Samenwerking een must
54Events werd gevraagd om toe te treden tot de Transitiecoalitie. Het bureau is de drijvende kracht achter diverse beurzen, congressen en andere evenementen op gebied van de energietransitie, waaronder de vakbeurzen Energie en Ecomobiel. Deze beurzen dragen de noodzaak van een versnelling al uit. De TransitieCoalitie denkt door samenwerking dit te bereiken. ‘Hoe meer bedrijven toetreden, hoe meer samenwerkingen tot stand komen,’ aldus de oprichters van de coalitie.
 
Groene welvaart
Van der Woude: “Wij zijn ervan overtuigd dat een versnelling van de energietransitie duurzame welvaart in Nederland oplevert. Met 54Events organiseren wij al jaren de vakbeurzen Ecomobiel en Vakbeurs Energie en de Strategie Summit Energie & Utilities. Op deze platforms staan actieve kennisuitwisseling en het leggen van contacten tussen bedrijven en instanties die actief zijn op het gebied van de energietransitie centraal.”
 
Klimaatwet
De TransitieCoalitie wil een klimaatwet, gebaseerd op het klimaatakkoord van Parijs, met concrete klimaatdoelen in 2030 en 2040. Daarnaast een onafhankelijke klimaatautoriteit die partijen verbindt, met als doel een consistente uitvoering die zich over meerdere kabinetsperioden uitstrekt. Ook een nationale investeringsbank die investeert in grote energieprojecten en verdere innovatie is volgens de Transitiecoalitie nodig om de energietransitie te versnellen.

Minister voor Energie
De Transitiecoalitie pleit ook voor een Minister voor Economie, Klimaat en Energie. De noodzaak van zo’n minister bleek eerder dit jaar uit interviews van 54Events met zo’n zeventig bestuurders uit de energiesector, ten behoeve van de Strategie Summit Energie & Utilities, een exclusieve bijeenkomst die 54events organiseerde voor bestuurders uit de energie- en utilities-sector. Bijna driekwart van de ondervraagden vindt dat Nederland een Minister van Klimaat en Energie nodig heeft.
 
Netwerkfunctie
Van der Woude: “Onze kracht is de netwerkfunctie die we vervullen. Wij brengen mensen en partijen bij elkaar, over alle sectoren heen. Onze ambassadeurs van de vakbeurs Energie zijn daar een mooie afspiegeling van, zoals Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, André Jurjus van Netbeheer Nederland, voorzitter Medy van der Laan van Energie Nederland, voorzitter van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) Teun Bokhoven en Manon Janssen, boegbeeld van de Topsector Energie en CEO van Ecorys.”

Foto: De Transitiecoalitie wil de energietransitie versnellen (foto Siemens).

Bron: Energievakbeurs, 1-mei-17

Redactie Ensoc, 1-mei-17

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de Ensoc nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • P. Lomito
    01.05.2017 - 13:14 uur | P. Lomito

    Haal de subsidie weg en er blijft niets over van het clubje opportunisten.