Bijscholingscursus EPA-U

15-11-2017 - 15-11-2017     |     55 keer bekeken

FedEC organiseert een bijscholingscursus voor EPA-U adviseurs. De cursus is bedoeld om de adviseurs te helpen bij het juist opstellen van energielabels voor utiliteitsgebouwen.

Utiliteitsgebouwen moeten bij oplevering, verkoop en verhuur een geldig energielabel hebben. Die verplichting staat in de wet Besluit energieprestatie gebouwen, een doorvertaling van de Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen (EPBD). Met een energielabel kan de koper zien hoe energiezuinig het gebouw is en waar mogelijkheden liggen voor verbetering.

Om het gebouw te labelen moet de eigenaar een gecertificeerd bureau inschakelen dat een energielabel kan opstellen voor een utiliteitsgebouw. Bij afwezigheid van een label loopt de eigenaar kans om bij verkoop of verhuur een boete te krijgen die kan oplopen tot 20.250 euro. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onlangs 23 eigenaren van utiliteitsgebouwen beboet omdat het verplichte label ontbrak bij verkoop van een gebouwen.

Uit onderzoek door de ILT in 2013 bleek dat de kwaliteit van de afgegeven EPA-U- labels in veel gevallen onvoldoende was. Veel van de gemaakte fouten bleken te maken te hebben met onvoldoende kennis van de wijzigingen en recente aanpassingen in de methodiek. Ook bleek uit het ILT rapport dat er grote interpretatieverschillen bestaan tussen de adviseurs. Naar aanleiding van deze bevindingen wordt de bijscholingscursus georganiseerd.

De EPA-U bijscholingscursus behandelt de wijzigingen die sinds het begin van de wettelijke verplichting zijn doorgevoerd puntsgewijs en bespreekt de meest voorkomende gebieden waar interpretatieverschillen bestaan. De bijscholingscursus maakt onderdeel uit van een serie van stappen die door de FedEC wordt gezet om de kwaliteit van het EPA-U energielabel te verbeteren.

Wanneer en waar?
De EPA-U bijscholingscursus vindt plaats op 15 november bij F&B te Hilversum.

Meer info
Meer informatie over de bijscholingscursus staat op de website van FedEC.

Om op dit artikel te kunnen reageren dien je ingelogd te zijn.
Inloggen

Heb je nog geen account? 

Registreren

Reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de redactie/beheerder nodig voordat deze geplaatst zal worden.